Kulturprogram på Karlfeldts födelsedag

Erik Axel Karlfeldts födelsedag firas den 20 juli med ett offentligt kulturprogram klockan 15.00 med högtidstal, musik och prisutdelning. Lars Östlund, lokalhistoriker och ledamot av Karlfeldtföreningens styrelse, håller högtidstalet som lyfter fram Karlfeldts mor Anna från Hyttbäcken. ”För mig var hon det käraste på jorden” är hans vackra rubrik.

Med sång, berät­tande och musik medverkar Linnéa Sallay och Åsa Arvids­son och tolkar både Karlfeldts lyrik och hans liv tillsammans med Gerda. ”Längtan heter min arve­del” är titel på deras program som rymmer några av Karlfeldts mest älskade dikter. Linnéa är mezzo­sopran som även spelar fiol, och Åsas instrument är ackordeon för både klassisk musik och folkton. Till Karlfeldtsdagen hör korande av Årets Fridolin, tillika mottagare av Avesta kommuns stora kulturpris. Kulturstipendium till ung lovande talang utdelas också.